Dias Latinos

Dias Latinos
Dias Latinos ’12, Sonia & Bettzy (omkleden voor het optreden), 50 x 33 cm

Dias Latinos

Dias Latinos als project. Jarenlang heb ik de dansers en optredens tijdens het grote Dias Latinos festival in het centrum van het land (Amersfoort) gebruikt om snelle impressies te maken. Een geweldig feest met veel bezoekers uit alle windstreken. Muziek en dansen. Veel daarvan.

Niet alleen gezellig, maar ook, door de problemen die een schilder op straat ontmoet, goed passend in mijn streven om zo raak mogelijk te schilderen.

Aan dit project heb ik zeven jaar gewerkt, met o. a. enkele exposities als resultaat.

In 2012 was het een snikheet weekend, buiten werken was bijna niet te doen.

Ik “vluchtte” met m’n werk de grote ruimtes in, waar de artiesten zich verkleedden voor hun optredens. Daar was het iets koeler, terwijl er toch levendigheid genoeg was.

Niemand lette op me, iedereen was druk, en lichtelijk gespannen bezig. Soms een vrolijk weerzien, soms wat geruzie tussen bandleden. En heet.

Ik maakte er impressies van mensen vlak voor (met enige voorpret) en vlak na (extra verhit, en moe) hun dansoptredens.

 

 

Hier beleef je wat mee van de sfeer, de video Painting Golden Brown at Dias Latinos. (In een ander jaar.) Er is ook meer te zien bij Atelier in de stad.

Share

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Please respect our copyright. Contact us if you are interested. That is the only way. Dit is beschermd door ons copyright. Interesse? Neem contact met ons op. Dat is de enige manier.